Controle van de brandweer gehad?

De brandweer kan eens per jaar langskomen voor een controle van de brandveiligheid van uw pand. Tijdens deze controle wordt gekeken of u voldoet aan de eisen uit het bouwbesluit van 2012.

In sommige gemeenten stuurt de brandweer tegenwoordig een checklist waarmee u als pandeigenaar zelf de brandveiligheid kunt checken. Het staat niet vast wanneer de brandweer langskomt. Soms kan een controle een paar jaar uitblijven.

Stel dat de brandweer bij u langskomt en de brandveiligheid voldoet niet aan de verschillende normen en de wet. Wat kunt u dan verwachten? Dat verschilt per gemeente verschilt. 

1. Een brief van de brandweer

Het kan iedere pandeigenaar/gebruiker overkomen, dat het pand te korten heeft met betrekking tot de brandveiligheid.  De brandweer zal u dit niet zwaar aanrekenen. Wel wordt er van u verlangd dat u binnen een bepaald aantal weken de brandveiligheid herstelt.

2. Herstellen te korten brandveiligheid

Wij kunnen u helpen door de bouwkundige brandveiligheid te herstellen. Met bouwkundige bedoelen we: Kozijnen, deuren, ramen, ventilatiekanalen, doorvoeringen in de brandscheidingen en de staalconstructies.

U heeft een onaangekondigd bezoek gehad van de brandweer en zult waarschijnlijk geen rekening gehouden hebben met de aankomende kostenplaat. Samen kunnen we een plan van aanpak opstellen, zodat we op een betaalbare volgorde stuk voor stuk het pand kunnen herstellen op de brandveiligheid.

3. Afspraak inplannen 

Een afspraak inplannen, zodat wij de brandveiligheid van uw pand kunnen herstellen? U kunt een mail sturen naar info@humanssolutions.nl of bellen (0)174 89 93 06. Één van onze projectleiders zullen z.s.m contact met uw opnemen.